© Etienne van Berlo

Experimenten voor openbare ruimte

Vanuit een situationistische strategie, door middel van guerrilla interventies, doe ik site specific en autonoom onderzoek in de publieke ruimte. Ik kijk kritisch naar de eenzijdige materiële invloed van gebruiksvoorwerpen en situaties in het voor mij eentonige straatbeeld. In hoeverre kan ik verder bouwen op wat er is en mijn omgevingssleur doorbreken? Het beeld van de openbare ordening wil ik op een positieve manier verstoren, herontwerpen en verpersoonlijken. Ik wil door middel van locatiegerichte interventies een tijdelijke ontregeling veroorzaken, maar ook conform mijn eigen regels nieuwe mogelijkheden aanbieden. Zodoende ontpopt zich voor mijn oog een mooi paradoxaal concept voor wat betreft het monofunctionele van alledaagse objecten versus objecten die multifunctioneel inzetbaar en bewerkbaar zijn.