© Etienne van Berlo

Museum de Fundatie Zwolle

De winst van inzicht en materiaalbeheersing gaat gepaard aan een verlies aan directheid, onweerstaanbare emoties, verbeeldingsdrift, en dierlijke zeggingskracht. Ik werk van ruw naar verfijnd. Gladde en strakke oppervlakken van mijn beelden zorgen ervoor dat mijn werk tot zijn essentie wordt teruggebracht. Het krijgt een boven het fysieke uitstijgende uitstraling, waardoor het werk een bepaalde tijdloosheid krijgt. Deze eigenschappen geven mijn werk een industrieel karakter. Maar tevens zijn het demontabele beelden. De uitstraling van mijn beelden is ontstaan vanwege praktische zaken, zoals vervoerbaarheid en dat beelden door deuren heen moeten, dus heb ik mij aan bepaalde afmetingen te houden. Ik reageer hierop door de beelden als geheel, onder te verdelen in segmenten. Waardoor een opstapeling van modulaire onderdelen het geheel vormt. Dit is onderdeel van mijn beeldtaal geworden.