© Etienne van Berlo

Star Screamer; street lamp project

Vanuit mijn ogen wordt de weerspiegelde openbare ruimte als een hard, formeel en wit gekleurd bouwmodel waargenomen. Vanachter een beleidsbureau zijn onder andere standaard witte lantaarnpaaltjes 3D uitgeprint, op werkelijke grote gedupliceerd en systematisch door een copy-paste-methode in mijn openbare ruimte geplaatst. Door dit ontwerp van een blanco wit bouwmodel, wil ik vanuit logisch gevolg daarop verder bouwen. Ik ben geïnspireerd door het idee dat ik weliswaar steeds meer te zien krijg, maar steeds minder ervaar.
Sinds de wederopbouw van de jaren ‘50 is een nieuw tijdperk aangebroken. Grote euclidische vormen van leeg beton vullen het blikveld. Ze schreeuwen en zijn tegelijkertijd stil. Als spelende mens, zie ik één helft van onze openbare ruimte met alle plezier vastgesjord aan wetmatigheden en als tegenhanger een losse cultuur hierin verweven.
Ik vind het van belang door nieuwe beeldende ingrepen nieuwe ruimtes te openbare en zodoende cadeaus als verrassingen aan te bieden. Als bezige bij heb ik door kruisbestuiving in mijn omgeving door beeldende interventies parrallele mogelijkheden bloot gelegd. Vanuit mijn bewegingsvrijheid heb ik de publieke ruimte altijd als mijn eigen speelveld benaderd.